De aanleg van het glasvezelnetwerk is klaar
Nog geen glasvezel?
Aanmelden kan nog steeds! Dat doe je door een glasvezelabonnement af te sluiten bij één van de telecomaanbieders op ons netwerk.
Bekijk onze telecomaanbieders!

De voordelen van glasvezel

Meer internetsnelheid voor hetzelfde geld
Voor glasvezel ben je vaak net zoveel en soms zelfs minder geld kwijt als voor je huidige coax- of koperaansluiting, maar heb je een stabielere verbinding met veel meer internetsnelheid (Mbps). Daarnaast krijg je de snelheid geleverd waarvoor je betaalt. Een slimme keuze dus!

Met z'n allen tegelijk online
We doen steeds meer dingen tegelijk online. De één zit te gamen, terwijl de ander bestanden downloadt of films streamt. Met glasvezelinternet kunnen meerdere mensen in het gezin probleemloos online zijn. Glasvezel kan namelijk oneindige hoeveelheden data aan.

Zorgeloos internet met oneindige capaciteit
Met glasvezel krijg je een gegarandeerde internetsnelheid: de snelheid van het abonnement waar je voor kiest. Met glasvezel heb je een eigen glasvezel naar de wijkcentrale, hierdoor krijg je een hoge snelheidsgarantie. Als de hele straat online is merk je daar dus zelden iets van, want jouw verbinding is altijd snel en stabiel. Met de nieuwste generatie glasvezel, levert DELTA nu internet tot 2 Gbps maar zijn snelheden mogelijk tot 10 Gbps. Met een upgrade aan ons netwerk zijn in de toekomst snelheden mogelijk tot maar liefst 25 Gbps.

Onze aanbieders
Duurzaamheid van glasvezel
Maar is glasvezel nu echt zo duurzaam? Onderzoek toont aan dat het materiaal van een glasvezelkabel duurzamer en milieuvriendelijker is dan koperdraad en coaxkabels. Glas (siliciumdioxide) is namelijk één van de meest voorkomende materialen op aarde. Het komt voor in klei, zand en rotsen.
En wist je dat er 50% minder energie vrijkomt bij glasvezelkabels dan bij koperdraad of coaxkabels? Glasvezelkabels stoten de helft minder CO2 uit. Dit komt doordat een glasvezelkabel data verstuurt via lichtsignalen. Een koper- of coaxverbinding doet dit via elektriciteit. Daarom is er een stuk minder isolatiemateriaal nodig. Ook is een glasvezelkabel een stuk brandveiliger.

Heb je vragen?
Met vragen over storingen, apparatuur, maar ook bijvoorbeeld over schade aan het netwerk, kun je vanaf het moment dat je een aansluiting in huis hebt of al gebruik maakt van je diensten terecht bij jouw telecomaanbieder. Zij helpen je graag verder. In het geval van schade geeft de telecomaanbieder dit door aan de netwerkbeheerder.